Новини

День безпечного Інтернету

9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Мета заходу – розширити і поглибити знання про безпечний Інтернет, сприяти обізнаності користувачів про небезпеки у соціальних мережах. Це запрошення для всіх до онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

До Дня безпечного Інтернету у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця відбулося чимало тематичних заходів.

Для другокласників, найменших користувачів Інтернетом, була запропонована прогулянка по Он-ляндії та проведена гра-подорож «Безпечний Інтернет». Із захопленням переглянули відео- фрагменти: «Казка про Інтернет»«Друзі з Інтернету».

Учасниками цікавої і захоплюючої вікторини «Подорож до країни Інтернет-небезпек» стали учні 3-4-х класів.

Ліцеїсти 5-7-х класів із задоволенням виконали інтерактивну вправу «Правила безпечного Інтернету, або як не потрапити в халепу», а також позмагалися під час інтелектуальної гри «Інтернет-мандрівка», у ході якої обговорили правила безпечної роботи в мережі.

Для учнів 8-х класів проведено тренінг, на якому обговорили такі питання: правила користуванням Інтернетом, використання й небезпека віртуального спілкування, захист неповнолітніх в Україні, кібербезпека.

Учні 9-10-х класів пограли в онлайн-гру «Вижити в Інтернеті: місія (не)здійсненна», у ході якої користувачі мали змогу перевірити свій рівень знань законодавства та ознайомитися зі змістом різних цифрових платформ. Гра надала можливість підвищити правову обізнаність молоді, яка, як постійний користувач мережі, не має достатніх медійних знань і не усвідомлює відповідальність за наслідки поширення інформації в Інтернеті.

Диспут “Ми за безпечний Інтернет” провели учні 11 класу. Ліцеїсти висловлювали свої думки щодо захисту інтернет- користувачів від загроз всесвітньої мережі: кібербулінгу, онлайн-шахрайства, обговорили правила безпечної поведінки в мережі Інтернет.

Сподіваємося, що діти, підлітки та їх батьки, отримавши нові знання щодо безпеки в мережі Інтернет, зможуть уберегти себе від потенційних небезпек глобальних мереж. Обізнаний – значить озброєний!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button