Новини

«Вони не вагались ні дня, ні години»

21 листопада – водночас урочиста і болісна для українського народу дата.

Урочиста – адже це день початку Революції Гідності, революції, яка підтвердила європейську самоідентичність нашої країни, непоборне прагнення українського народу до честі та справедливості, незламність духу та здатність протистояти тим, хто вважає себе вправі зазіхати на нашу свободу.

Болісна – адже, на жаль, ми переконалися тоді і продовжуємо переконуватися зараз, щоденно отримуючи звістки з фронту: захищати те, що ми любимо, те, у що ми віримо, обороняти свої цінності, ідеали та власну державу доводиться дорогою ціною.

19 листопада у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця відбулася година пам’яті «Вони не вагались ні дня, ні години», присвячена 8-ій річниці початку масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року). Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою згуртованість, гідність, прагнення до свободи.

Присутні переглянули презентацію про події тих днів, а також усвідомили важливе значення цих подій для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи й справедливості та європейського шляху розвитку.

У виконанні вокального ансамблю дівчат прозвучали пісні «Ангели Майдану», «Біля тополі», «Молитва за Україну», а також «Кленова балада» – чудовий музичний дарунок від Оксани Пірч-Кулик, керівника дитячого театру «Веселка» Кременецького РЦДТ.

Наприкінці ліцеїсти вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та полеглих у боях за свободу та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції хвилиною мовчання. Поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю України».

Саме в єдності – наша сила і майбутнє! Дорога до гідного життя непроста: треба змінюватися і у власному сприйнятті світу, і у суспільних відносинах. Важливо, що ми обрали свій шлях – важкий, тернистий, але це шлях справедливості, честі й гідності, правди і свободи. Сподіваємося, найзаповітніше бажання українців сьогодні – жити під мирним небом єдиної України без війни – здійсниться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button