Новини

Андріївські вечорниці

Андріївські вечорниці – одна з найцікавіших українських традицій, що дійшла до нашого часу. Це свято особливо важливим було для молоді. У затишну оселю до господині завітали хлопці та дівчата, щоб за українським звичаєм влаштувати забави. Традиційно цей захід щорічно відбувається у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця, який проводять дев’ятикласники.

Гості свята побачили цікаве українське дійство. Хлопці та дівчата жартували, співали, ворожили та брали активну участь у різноманітних конкурсах.

Кульмінацією вечорниць став обряд  кусання «Калити».

Пісні та щирий сміх, красивий національний одяг і спільне частування, забави і приємна атмосфера залишили незабутнє враження. Усі учасники вечорниць скуштували традиційних українських страв, від різноманітності яких розбігались очі.

Багато творчих зусиль доклали до організації та проведення Андріївських вечорниць класні керівники 9-А та 9-Б класів Мостіцька Т. П.,  Іванюк Т.В. із своїми вихованцями.

На Андріївських вечорницях діти ще раз довели, що у нашого народу багаті та цікаві обряди і традиції, залишені у спадок від наших бабусь і дідусів. Їх потрібно шанувати, адже щасливого майбутнього ми можемо досягти лише пам’ятаючи наше славне минуле.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button