Новини

Безпечний Інтернет

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це буде вже 20 День безпечного Інтернету.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

До Дня безпечного Інтернету у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця проведено низку цікавих заходів.

Учні 2-4 класів переглянули мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Безпека в Інтернеті», «Подорож безпечною мережею», а також діти самі створили і розмалювали плакат співпраці «Всесвітній день безпечного Інтернету».

Для учнів 5 класів проведено конкурс проектів «Разом для найкращого Інтернету», в яких діти ознайомилися з основними загрозами, що є в мережі та засобами боротьби з ними.

Інтелектуальна гра «Безпечний Інтернет», в якій змагалися учні 6-7 класів (команди «Антивіруси» та «Віруси»). Учні давали відповіді на запитання вікторин, розгадували загадки, розв’язували кросворди і ребуси, пов’язані з безпекою в Інтернеті.

Для учнів 8 класів відбувся конкурс відеороликів «Безпечний Інтернет починається з тебе».

 Учні 9-11 класу пройшли тест на тему «Інтернет-залежність», а також взяли участь у грі-лото «По слідах кіберзлочинця». Діти визначили особисті кордони і склали загальні правила безпечного користування інтернетом.

Ми б хотіли подякувати кожному та кожній, хто взяли участь у заходах до Дня безпечного Інтернету 2023. Власне ви робите цей день в Україні – день заради безпечнішого та найкращого Інтернету! Будемо сподіватися, тепер учні  в соціальних мережах будуть спілкуватися більш безпечно і зможуть уберегти себе від потенційних небезпек глобальних мереж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button