Новини

9 лютого – Міжнародний день піци

Міжнародний день піци відзначається кожного року 9 лютого.

Піца – це одна з найпоширеніших страв у світі, її полюбляють їсти дорослі і діти. Безліч рецептів тіста і різноманітність начинки зроблять звабливим навіть звичайний стіл.

Піца вважається стравою італійської кухні. У 1889 році  неаполітанський пекар Рафаелле  Еспозіто  створив прообраз сьогоднішньої піци. Знаменитий шеф-кухар приготував її, використовуючи томати, базилік та сир,  забарвлення яких створило схожість із італійським прапором. Це змусило королеву Маргариту визнати піцу.

Хоча, в Давній Греції і Римі готували плоский хліб з оливками, травами й олією, а перські воїни випікали на власних щитах коржі зі спеціями, фініками й сиром. На сьогоднішній день існує безліч рецептів  приготування піци, враховуючи смаки найвибагливіших гурманів.

Учні 4-Б класу ознайомилися з історією приготування піци, з її різноманітними рецептами, провели вікторину, ознайомилися з професією піцайоло. Тепер всі знають, що піцайоло – це людина, яка готує майстерно піцу, тісто випікає в справжній печі на дровах.

Діти спробували приготувати піцу, працюючи в малих групах. А потім дружньо ласували і отримали позитивні емоції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button