Новини

Декада іноземних мов у ліцеї

Проведення предметних тижнів, декад, зокрема з іноземних мов, дає учням можливість розкрити свої власні інтелектуальні, мовленнєві та творчі здібності, проявити себе у різних ситуаціях та ролях, дізнатися багато нового, зацікавитися, а можливо й визначити свою подальшу долю.

З 22 січня по 02 лютого у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця проходила декада іноземних мов «For Everyone, Who Knows, Understands, likes Foreign Languages», під час якої учні продемонстрували набуті знання з англійської та німецької мов, а вчителі: Мишко В.М., Плахтина Т.С., Скакальська О.В., Бречко Л.П., Валігура Т.Я., Карнаух В.П., Нагребельна Ю.В. – свою педагогічну майстерність. У перший день декади учні 2-А класу (Нагребельна Ю.В.) поринули у світ дикої природи «Wild Nature», малювали птаха пелікана, розвиваючи свої творчі здібності.

Мовне змагання провів з учнями 5-х класів Карнаух В.П. Діти із захопленням виконували різноманітні завдання та доклали багато зусиль для перемоги у конкурсі.

23 січня десятикласники (Мишко В.М.) здійснили відеоподорож «Britain by Our Eyes» і дізналися багато цікавих фактів про Об’єднане Королівство Великої Британії та Північної Ірландії.

Цього ж дня учні 5-Б класу (Нагребельна Ю.В.) з інтересом вирушили у віртуальну подорож «Around the world» і показали свою кмітливість. Знання з географії їм теж знадобилися.

24 січня учні 4-Б класу (Плахтина Т.С.) завітали у розмовний клуб «Німецькою спілкуватися просто, розуміти ще простіше». Під час виконання завдань із презентації, розігрування діалогів школярі відчували себе справжніми іноземцями.

25 січня учні 4-А класу (Бречко Л.П.) подорожували станціями, на яких працювали у команді. А шестикласники (Валігура Т.Я.) під час квесту «Treasure hunt» на кожному етапі гри знаходили скарби та наповнювали ними «скриню знань».

26 січня Плахтина Т.С. запросила учнів 7-Б класу відвідати театр казок. На заході потрібно було за допомогою запитань відгадати назви найвідоміших казок братів Грімм. Родзинкою стала інсценізація казки «Hans im Glück».

29 січня Скакальська О.В. провела «The ABC Party» для учнів 1-А та 1-Б класів. Діти за допомогою віршів продемонстрували знання англійського алфавіту, співали пісні та виконали танець літер. На завершення дійства казкові герої завітали до першокласників на свято.

А учні 8-А класу (Бречко Л. П.) презентували проєкти на тему «Herzlich willkommen auf meiner ganz privaten Homepage!», у яких продемонстрували свої знання німецької мови.

30 січня для учнів 5-х класів (Валігура Т.Я.) був проведений виховний захід-вікторина «How much English do you know?». Діти виконували цікаві завдання, заздалегідь підготувавши міні-проєкти та почули нову інформацію про країну, мову якої вивчають.

Ознайомитися з українською національною кухнею, німецькомовними рецептами приготування та смачною дегустацією мали можливість учні 7-А клас (Бречко Л.П.) того ж дня.

31 січня ліцеїсти випускного класу (Мишко В.М.) стали учасниками інтелектуально-пошукової гри «Interesting Facts about the English Language». Зрозуміло, що англійська мова не є легкою для оволодіння, але всі учасники гри дійшли висновку, що це саме та мова, яка потрібна кожній освіченій людині, кожному хорошому спеціалісту.

Ліцеїсти 7-А класу (Карнаух В.П.) активно взяли участь у виховному заході «Зимові свята». Учні розгадували анограми, відповідали на запитання, відгадували загадки та збагачували свої знання з німецької мови.

1 лютого вчитель Скакальська О.В. провела захід «Fairy Tale Party» для учнів 2-Б, 3-Б та 6-А класів, які брали участь у конкурсах, перевіряли свої навички аудіювання за допомогою відгадування загадок, інсценізували казки «The Mitten» та «The Wolf and the Seven Little Goats».

У 8-А класі (Мишко В.М.) відбувся урок-вікторина «The best English Learner». Учні виконували різноманітні завдання, проявляли спритність, уважність та логічне мислення.  

2 лютого відбулися прем’єри казок «Рукавичка» і «Ріпка» на новий лад учнями 2-Б класу (Нагребельна Ю.В.). Захоплюючі історії вихованці зіграли англійською мовою. Юним акторам на сцені все вдалося.

В останній день декади учні 7-А класу (Скакальська О.В.) представили глядацькій аудиторії виховний захід «At Cinderella’s Ball». Семикласники захопили всіх своєю акторською грою, продемонстрували високий рівень англійської мови, вміння співати і танцювати.

Тож, вивчаймо іноземні мови, захоплюймося їхньою красою та величчю, адже в житті, як на довгій ниві, усе згодиться!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button