Новини

Міжнародний день безпечного Інтернету 2024

Те, що інтернет назавжди увійшов у наше життя, заперечувати вже марно. Це недобре і непогано – це нова реальність зі своїми плюсами та мінусами. Доволі небезпечними мінусами. Адже більшість людей досі не розуміють, що порушення базових правил цифрової безпеки може реально їм нашкодити. 

Інтернет надає нам неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування, навчання дистанційно та й творчості.

Але разом із цим з’явилися поняття кібербезпека, кіберзлочинці, секстинг, онлайн-грумінг тощо.

Всесвітній День безпечного Інтернету — найкращий спосіб нагадати людям про те, що безпека кожної окремої людини в мережі залежить в першу чергу від неї самої. Якими б надійними не були сайти, ніхто не врятує ваш аккаут на ньому, якщо ви використовували пароль 1111. Наскільки б досконалими не були антивіруси, вони не допоможуть, якщо ви самі завантажуватимете підозрілі програми. І хоч би як держава боролася з шахраями та злочинцями, вам це не допоможе, якщо ви самі добровільно передасте їм свої особисті дані або інформацію, яка може вас скомпрометувати. Тому, пам’ятаймо: “Наша мережна безпека — наша особиста відповідальність”.

Напередодні Міжнародного Дня безпечного Інтернету, протягом тижня у нашому ліцеї проходив тиждень «Безпека в Інтернеті».

 Класними керівниками було проведено години спілкування на теми: «Мережева етика», “Безпека дітей в інтернеті”, “Мережа як стиль життя”, “Зворотній бік Інтернету”.

Вчителями інформатики було проведено уроки, на яких учні перевірили свої знання з інформаційної безпеки, виконали інтерактивні вправи, відвідали квест – кімнату на порталі «Всеосвіта»,  пройшли онлайн-вікторину на платформі «Quizizz», грали в гру «Детектор брехні», створювали онлайн-дошку на платформі «Padlet» на тему: «Мій безпечний Інтернет», брали участь у квесті «Ключ до безпечного Інтернету», виконували цікаві вправи «Я використовую Інтернет для…» та «Створи свій сайт», розгадували тематичні ребуси.

Соціальний педагог теж долучилася до проведення цікавої вікторини «Безпечний інтернет» у 8 класі, а також уроку-казки «Марічка та НЕбезпечний інтернет» у 5-му класі.

Молодші школярі подивилися мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!», «Фіксики. Інтернет» та грали в онлайн гру «Інтернет- безпечно/ небезпечно». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

Тож будьмо безпечні на просторах Інтернету!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button