Новини

День пам’яті жертв Голокосту

Щороку 27 січня, у день звільнення в’язнів найбільшого нацистського табору Освенцім, у світі вшановують пам’ять жертв Голокосту. У період Другої світової війни геноцид, влаштований людиноненависницьким режимом, призвів до знищення третини всіх євреїв у світі та представників низки інших національностей.

Особлива увага цим трагічним подіям була приділена на уроках історії.

У цей день пресцентр чергового класу випустив тематичну стінгазету. Ліцеїсти разом із учителем історії Остапчуком П.В. поклали квіти до пам’ятника жертвам Голокосту, запалили лампадку та вшанували пам’ять невинно убієнних хвилиною мовчання.

Класний керівник Мороз О.В. провела урок скорботи «У гетто метелики не живуть». Саме метелик, символ душі, безсмертя, відродження і воскресіння, здатності до перетворень, до трансформації став символом Голокосту. Учні прикріплювали до символічного дерева життя власноруч виготовлених метеликів із побажаннями майбутнім поколінням пам’ятати ці моторошні уроки історії.

У читальному залі бібліотекар Романюк І.В. підготувала викладку літератури «Бабин Яр – трагедія, історія та сучасний світ».

День пам’яті жертв Голокосту – це не лише вшанування тих, хто загинув від рук нацистів, але й мільйонів жертв інших геноцидів у всьому світі. Цей день нагадує, як важливо бути толерантним до переконань інших людей та відмінностей між ними, допомагає нам ніколи не забувати про події Голокосту, щоб запобігти повторенню цієї трагедії в майбутньому, а також протистояти поширенню ненависті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button