Новини

Екскурсія до Кременецького краєзнавчого музею

Похід до музею завжди залишає позитивні емоції. Саме там зберігаються артефакти, мистецькі вироби, документи та інші об’єкти, що допомагають зрозуміти життя різних народів. Це важливо не лише для майбутніх поколінь, але й для сучасного суспільства.

Тому за ініціативи асистентів учителів Додь Євгенії Олександрівни та Лапій Інни Василівни 08.03.2024 року діти з особливими освітніми потребами відвідали Кременецький краєзнавчий музей.

Під час екскурсії, яку провела Шатова Ольга Володимирівна, вихованці дізналися про цікаві ентомологічні, палеонтологічні, археологічні, нумізматичні колекції, старовинну зброю, предмети побуту, вироби майстрів народної творчості, які розміщенні по відділах лувру.

А в Шевченківській залі музею, екскурсовод Тернова Тетяна Володимирівна  розповіла учням про Великого Кобзаря. Вони впевнилися, що він є одним з найвидатніших поетів  української літератури.  Твори Тараса відзначаються виразністю мови, глибоким емоційним змістом і соціальною народною спрямованістю. Крім літературної діяльності, Т.Шевченко був видатним художником:  картини, гравюри й малюнки відображають життя українського народу, традиції, звичаї та страждання. Вражаючим для дітей був факт, що митець відвідав наш край, побував у Кременці.

Вражені й натхнені повернулися з мандрівки. Екскурсоводи щиро запрошували ліцеїстів відвідати Кременецький краєзнавчий музей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button