Новини

Герої завжди поміж нас

День Героїв – це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність Батьківщини, борців за її волю.

Безумовно, цьогорічний День Героїв набув ще більш глибокого, воістину буквального змісту. Безстрашні українські воїни щодня героїчно захищають рідну землю від російських окупантів, вони гідно продовжують справу своїх славних попередників – борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків армії НР, ОУН, УПА, а також Героїв Небесної Сотні.

До Дня Героїв у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця відбулися тематичні заходи. Колектив закладу освіти взяв участь у загальнонаціональній хвилині мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України (щоденно о 9 год.). У 5-А класі відбулася година спілкування «Україна – це нація героїв», а також у майстер-клас «Теплі серця» по виготовленню оберегів для захисників. У читальному залі бібліотеки ліцеїсти ознайомилися з викладкою літератури та періодики на військово-патріотичну тематику «Герої не вмирають, допоки пам’ять про них жива». Класні керівники та вихователі провели уроки мужності «Герої завжди поміж нас», години спілкування «У їхніх серцях живе війна», інформаційні хвилини «Борці за волю України», усний літературний журнал «Героям слава!». Учні початкової школи переглянули мультсеріал про безпечну поведінку «Пес Патрон». Пресцентр чергового класу випустив тематичну стінгазету. Ліцеїсти відвідали шкільний «Музей військової слави» та ознайомилися з новими експонатами. Учні написали листи, підготували малюнки з сюрпризами та виготовили обереги для наших захисників. Одинадцятикласники поклали квіти до меморіальної дошки пам’яті Героя-захисника України, випускника школи Олексія Соколовського та пам’ятного знака «Борцям за волю України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button