Новини

Із 24 по 28 квітня 2023 року у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця відбувся тиждень фізичної культури та спорту

24 квітня тиждень фізичної культури і спорту розпочав президент СОК «Лицар» Ящур Павло, складаючи Кубік Рубік «Speedcubing» на швидкість. Результат – 17.80 секунд –  рекорд ліцею.

Також цього дня на стадіоні школи було проведено майстер – клас з бейсболу для 3-5 класів. Він був цікавим та динамічним,  відповідав віковим особливостям учнів, стимулював гравців до навчання бейсболу. Ліцеїсти ознайомилися з правилами та прийомами гри, інвентарем, спробували виконувати кидки і ловлю м’яча.

На стадіоні ліцею відбулися ігри-естафети для учнів 6-9 класів. Усі учасники старанно змагалися, підтримували один одного. І в результаті боротьби з рахунком 4:4 перемогла дружба.

25 квітня було проведено прес – зустріч з МСУМК Гоєм Ігорем (випускником нашого освітнього закладу), яка стала незабутнім досвідом для всіх присутніх. Ігор Гой – успішний спортсмен з санного спорту, який здобув багато перемог для України. Він розповів учням про своє життя та кар’єру, поділився досвідом та відповів на запитання. Учні мали можливість побачити його медалі та трофеї і поспілкуватись з ним особисто. Наш випускник пояснив учням як треба тренуватись, щоб досягти успіху. Зустріч з Гоєм Ігорем стала великою натхненною подією для ліцеїстів, які побажали йому подальших перемог та здійснення всіх його мрій.

На стадіоні пройшли змагання «Ігри-естафети» для учнів 4-х класів. Школярі були старанними, активними,  дотримувались правил.  У ході запеклої боротьби перемогу виборола команда 4-Б класу. Змагання пройшли на високому рівні, емоційно, цікаво та захоплююче.

Також в цей день відбулася цікава та активна подія – товариська зустріч з футболу для учнів 6-9 класів. Команди гідно змагалися між собою. Перемогу здобула наполеглива команда 9-х класів. Судив змагання Президент СОК «Лицар» Ящур П., учень 11 класу.

26 квітня на стадіоні відбулися змагання з піднімання гирі «Богатир класу» для учнів 9-Б класу. Це цікавий та вимогливий спорт, який допомагає дітям збільшити силу та витривалість. Місця розподілилися таким чином: І місце – Свирид Максим, ІІ – Чудзюк Арсеній, ІІІ – Чернух Іван.     Також в цей день змагалися між собою учні 8-11 класів з футболу, що принесло радість та задоволення учням. Футбол – це чудовий спосіб спілкування та командної роботи, який розвиває рухові та моторні навички. Перемогу здобула збірна команда 10-11 класів. Проте, ліцеїсти цікаво та емоційно провели час.

Учні 2-А класу на перерві активно, виконали руханку.  Діти продемонстрували вміння проводити час, свою майстерність у танці.

27 квітня  було проведено гру «Мудрі шашки» (гра живими фігурами) для 5-6 класів. Це цікава форма змаганнь, яка вимагає від учасників вміння прогнозувати ходи і стратегічно мислити. Діти зіграли роль фігур – пішки, коня, короля та інших. Ця форма гри була цікавою та незабутньою для учасників, оскільки вона поєднала в собі розвагу, спорт та розвиток логічного мислення.

Феєричною подією на стадіоні ліцею став флешмоб «Танок єднання», в якому взяли участь учні 4-11 класів та вчителі. Танець єднання – це чудова ідея для залучення учнів різних класів до спільної активності та підтримки дружніх стосунків між ними.

28 квітня  на стадіоні ліцею було проведено легкоатлетичні старти для учнів 7-А класу. Це прекрасна можливість для дітей проявити свої спортивні здібності та позмагатися з іншими учасниками. Ліцеїсти виконали біг 30 метрів з низького старту та стрибок в довжину з місця, дотримуючись правил техніки безпеки.

Також в цей день відбувся майстер-клас з великого тенісу для учнів   10-11класів. Діти ознайомилися з базовими техніками: тримання ракетки та базові удари – форхенд та бекхенд. Учні мали можливість попрактикуватись в цих основних елементах.

Тиждень фізичної культури і спорту став важливою подією в житті ліцею, оскільки дав можливість учням поглибити свої знання про фізичну культуру та спорт, розвивати свої навички та вміння в різних видах спорту та пропагувати здоровий спосіб життя, а також тиждень був успішним та продуктивним для усіх учасників, яких було багато. Сьогодні як ніколи, важливо зберегти цей інтерес до спорту та здорового способу життя, а також регулярно проводити подібні заходи для стимулювання розвитку фізичної культури та спорту в школі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button