Новини

Китайський новорічний концерт

31 січня в літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького в м. Кременці вихованці вокальної студії «Гармонія» Волинського ліцею імені Нестора Літописця мали змогу побувати на міжнародній культурній імпрезі в межах заходів з нагоди 30-річчя з дня встановлення дипломатичних відносин між Китаєм та Україною та святкування Нового Року у Китайській Народній Республіці.

Глядачі мали змогу насолоджуватися творами європейської оперної класики, китайськими та українськими народними піснями у достойному представлені іменитих митців – члена Міжнародного комітету музичної освіти Нью-Йоркського оперного товариства, маестро Жао Джіна та його учнів Ґо Індона, Фан Ронга, Чжан Пея та Жень Цзяці – викладача на цимбалах Консерваторії музики Бохайського університету, а також заслуженого артиста України, соліста Рівненської філармонії Миколи Швидківа та заслуженого працівника культури України Галини Попович-Швидків. Партію фортепіано виконала лауреат міжнародних конкурсів Марія Швидків.

За внесок у поширення китайської культури наші відомі земляки Микола Швидків та Галина Попович-Швидків отримали сертифікат «Емісару культур України та Китаю» від Української китайської асоціації культурного розвитку та Посольства України в Китаї.

Зал тепло зустрів артистів і буквально вибухнув бурхливими оплесками, адже не кожен день в Кременеці почуєш прекрасний оперний спів!!!!

З китайським Новим роком!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button