Новини

Міжнародний день науки в ім’я миру та розвитку

Щорічно 10 листопада в усьому світі відзначають Міжнародний день науки в ім’я миру та розвитку. Це свято засноване у 2001 році під егідою ЮНЕСКО.

Наука і мир є основою розвитку людства та запорукою його виживання. Сьогодні ці тези звучать особливо актуально, бо війни, насильство, агресія, тероризм все більше стають реаліями життя багатьох людей у світі. І науковці мають бути провідниками ідей миру та розвитку, бо вони, як ніхто інший, знають ціну правильних і хибних кроків людства.

Учні Волинського ліцею імені Нестора Літописця долучилися до відзначення Міжнародного дня науки. У школі був проведений ряд заходів, спрямованих на підтримку наукових знань серед дітей.

Протягом тижня юні дослідники готували свої проєкти, щоб продемонструвати їх на Науковому пікніку. Винаходи не лише зацікавили ліцеїстів, а й надихнули багатьох з них на подальші наукові відкриття. До того ж, багато учнів висловили бажання й надалі продовжувати експериментувати, досліджувати, створювати нові й цікаві проєкти, а в майбутньому дехто мріє стати науковцем.

Окрім того, вчителька хімії Петручок С.А. презентувала цікаві експерименти перед учнями початкових класів. Діти були в захваті від того, як прості речовини можуть створювати захоплюючі та неочікувані результати.

Вітаємо всіх науковців зі святом і бажаємо їм Миру, Розвитку і Перемоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button