Новини

Всесвітній день Доброти, який відзначається щорічно 13 листопада

Сьогодні, 13 листопада, відзначається Всесвітній день Доброти. Це свято, яке закликає нас бути добрими один до одного, творити добрі справи та робити світ навколо себе кращим.

Згідно з дослідженням психологів і лікарів з різних країн, люди, які щодня роблять добрі справи, краще почуваються, фізично відчувають своє життя більш гармонійним, володіють кращим імунітетом, а значить – вони менше хворіють і довше живуть. І все це навіть підтверджено практичними дослідженнями. Коли людина робить щось хороше іншим людям, у неї підвищується рівень лімфоцитів і розширюються судини, це веде до правильної роботи серця, мозок виробляє велику кількість ендорфінів (відомих як «гормони задоволення»), які мають заспокійливий ефект, нейтралізують дію стресу, полегшують депресію.

Тому  в цей день соціальний педагог Похила Л.С., провела тренінгове заняття «Доброта врятує світ» з учнями 6-Б класу.  Діти пройшли тест «Чи добрий я?», під час виконання вправи «Сонце доброти» визначили, які риси характеру притаманні добрій людині. Згадали, яку вони зробили добру справу сьогодні, один одному подарували комплімент.

Доброта – це сила, яка здатна змінити світ. Вона може зробити людей щасливішими, покращити їхнє самопочуття, створити відчуття взаєморозуміння та солідарності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button