Новини

Ми єдині…

У ці надважкі для України дні ми не залишилися наодинці зі своєю бідою. Багато країн піднялися на підтримку нашої Батьківщини. Сотні тисяч українців, які навчаються, працюють та живуть у різних куточках світу, а також свідомі громадяни своїх держав вийшли на акції протесту проти російської агресії.

26 лютого на Трафальгарській площі в Лондоні відбулася багатотисячна акція на підтримку України, яка триває вже 6-й день. На державних будівлях, у тому числі на Парламенті, підняли український прапор. Учасницею даної акції є Бояр Соломія, випускниця нашого закладу освіти 2011 року.

У лютому Литва відзначала 104-ту річницю Незалежності. У цей день працівники Литовського посольства на знак підтримки України одягнули вбрання в українських національних кольорах.

У своєму інтерв’ю місцевій газеті «і News» Соломія сказала: «Я прийшла, щоб показати підтримку українським співвітчизникам. Моя сім’я знаходиться в Україні. Я дуже сильно занепокоєна тим, що може статися в Європі. Я за мир! Упевнена, що всі люди, які прийшли на цю акцію, – за мир! Разом зі мною товариш із Литви.

Десять днів тому я була в Україні й мені було дуже важко її покинути. А сьогодні вранці, зателефонувавши додому, дізналася жахливу новину… Від цього моє серце розривається.

Моя мама працює медсестрою. Вона буде надавати медичну допомогу військовим. Я знаю, що це її обов’язок. Настав жахливий час! Це як третя світова війна на порозі. Дуже переживаю за маму та Україну.

Небайдужі громадяни зібрали кошти й приладдя для армії та відправили в посольство Великої Британії. Збір не припиняється. Це найменше, що ми можемо зробити. Іншого виходу немає. Ми повинні вистояти! За нами весь світ! Російська Федерація думала, що ми розколимося, а ми ОБ’ЄДНАЛИСЯ».

Україна відчуває підтримку цілого світу. Допомога йде звідусіль. Тільки так! Тільки разом ми переможемо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button