Новини

Мистецтво чайної церемонії

Бувають люди… із кави, а бувають із чаю. Ось тому є людина ласКАВА, ціКАВА, а є і надзвиЧАЙНА!!!

Чай – це напій, який більшість людей використовує у своєму раціоні. Чорний, зелений, фруктовий, білий, лікувальний та ін. Під час вивчення теми «Мистецтво далекосхідного культурного регіону»  учні 10-х класів мали можливість ознайомитися з особливостями чайної церемонії. Разом із вчителем мистецтва Мартинюк Н.Л. вони насолодилися ароматами і смаком різних видів чаю, з дотриманням усіх вимог китайського чаювання.

Чайна церемонія – це урочисте, символічне та глибоке дійство. Чай був і залишається центральною частиною в азіатських культурах, особливо в Китаї, де він вперше виник.

Китайська чайна церемонія народилася внаслідок поваги до природи та потреби в умиротворенні, що пропагандують релігійні церемонії. Філософії конфуціанства, даосизму та буддизму поєдналися разом, народивши чарівну китайську чайну церемонію.

Церемонія відображає чотири принципи: гармонія, повага, чистота, спокій. Гармонія з людьми та природою; повага, що народжена з подяки до всіх і всього,  чистота – фізична і духовна, душевний спокій.

Отож, пийте чай і будьте здорові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button