Новини

«Небесна Сотня України – сини, що в небо відлетіли…»

Небесна Сотня – герої незборені.
Найкращі, найвідважніші сини,
Яскравим сяйвом в небі засвітились,
Щоб інші мріяли, любили і жили…

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які залишили життя земне в 2013-2014 рр. у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, захищаючи свою гідність. Вони гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, у якій не страшно жити й народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували, за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, аби захищали вони нашу країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…

Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Але Майданом страшні події, на жаль, не завершились… Війна триває, забирає найкращих, змінює людські долі.

21 лютого відбувся вечір-спомин «Небесна Сотня України – сини, що в небо відлетіли…», який підготували учні 10-А класу. Учасники заходу відновили в пам’яті хронології подій переломного моменту в новітній українській історії: від Майдану до війни на Сході. Ліцеїсти декламували зворушливі вірші «Мамо, не плач», «А Сотню вже зустріли Небеса…», «За Україну». У виконанні вокального ансамблю дівчат (керівник Форсюк Н.В.), а також солістів Логашенко А. та Скибіцької А. прозвучали пісні «Небесна Сотня білих журавлів», «Прошу в неба» та «Небесна Сотня». Надзвичайно артистично та реалістично учні відтворили своїх персонажів в інсценізаціях «Долі синів України», «Мені наснилось, що вони зустрілись», «Діалог матері та сина».

Ліцеїсти поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю України». Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто 8 років тому не схибив і не відступив, пожертвував собою заради торжества справедливості, віддав життя за Україну й наше майбутнє. Вони завжди повинні жити в нашій пам’яті!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button