Новини

Слухайте музику, співайте, танцюйте, малюйте, творіть та будьте здорові!

Людина постійно відчуває потяг до творчості. Багато хто любить музику, але кожен по-своєму.  Для декого вона тільки розвага, для інших просто звичайний звуковий фон. Дехто полюбляє робити домашнє завдання  під музику, а для інших вона сенс життя. З метою виявлення талантів та пробудження  інтересу  до мистецтва у ліцеї  був проведений тиждень  художньо-естетичних дисциплін.

Тиждень художньо-естетичних дисциплін розпочався неординарно і творчо, із виставки витинанок «Доброго вечора, ми з України!», де було представлено портрети відомих українців (Т.Шевченка, І.Франка, Л.Українки, В.Івасюка, В.Зеленського).

У понеділок на великих перервах учні мали змогу ознайомитися із творчістю

П. Сокальського та С. Крушельницької, переглянувши відеоряд «Обличчя українського мистецтва».

Такого багатого і різнобарвного фольклору не знає жоден народ у світі, і ми, українці, повинні гордитися такою спадщиною. Зараз сучасна молодь відновлює цікавість до народної музики. Тому,  у  вівторок  для учнів 7-х класів була проведена музична гра «Український віночок» . Школярі активно,  із захопленням виконували всі завдання. На перервах діти мали змогу переглянути відеоролик «14 фактів про музику».

Також відбувся майстер-клас у техніці фроттаж  «Чарівні листочки», де учні відбивали живописні штампи. Виконані роботи ліцеїсти презентували у своїй виставці.

У  холі ліцею демонструвався відеосюжет до Дня народження Олега Шупляка, відомого  українського художника, де  можна було ознайомитися із незвичайними картинами майстра.

 Продовжуючи тему українського мистецтва ,  у середу в  6-х класах була проведена пізнавальна музична вікторина «Чарівний світ музики». Команди  завзято змагалися у таких завданнях :  «Музичне прислів’я», «Жанри пісень», «Вірю – не вірю», «Українські народні інструменти», «Пісня –  пантоміма» та відмінно пройшли мультимедійний тест «Український віночок». Перерви цього дня були присвячені пісням, народженим війною.

Також  усі бажаючі мали можливість розкодувати виставку «10 найвідоміших картин українських художників»  за допомогою QR-кодів.

Для учнів  5-х класів у четвер був проведений  музичний калейдоскоп «Веселі нотки», де діти змагалися у знаннях про нотну грамоту, духові музичні інструменти, танці народів, розгадували ребуси, відгадували загадки.

Приємною «родзинкою» тижня стала виставка робіт із бісеру, учениці 5-Бкласу Сбитнєв Евеліни. Дівчинка створює неймовірні прикраси і виявила бажання представити  їх ліцеїстам.

Переглянувши відео, присвячене  Дню моря, ліцеїсти провели експеримент «Малювання за допомогою піни для гоління» і виконали чудові живописні композиції із зображенням моря.

Наші випускники-ліцеїсти проявили ініціативу і оформили оригінальну фотозону до Дня працівників освіти, в якій креативно описали найкращі якості педагогічного колективу ліцею.

Протягом тижня у 1-4 класах відбувся незвичайний, казковий та повчальний музичний урок «Фея Чистюля в гостях у подруги Музики». Вона перевірила , чи знали діти, як залишатися чистими, охайними та привабливими  за допомогою п’яти завдань. Діти переглянули корисний мультфільм про мікробів,  читали прислів’я про чистоту та охайність та знаходили заховані у словах назви нот, розучили пісні «Хруля» та «Хай завжди будуть зубки білими». Учні переконалися,   що потрібно дотримуватися  чистоти для збереження і зміцнення власного здоров’я.

 У п’ятницю на великих перервах школярі мали змогу переглянути  пізнавальні мультфільми «Таємниці музики».

Нехай цей тиждень запам’ятається усім позитивними і яскравими  емоціями, цікавою і корисною інформацієо, засвоєними і необхідними вміннями,   теплими і щирими спогадами. Мирного усім неба і веселки над головою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button