Новини

Україна – це Європа, українці – це європейці!

Європейська єдність – це реальність,
Європейська єдність – це життя.
Через терни і до світлих мрій прекрасних
Впевнено йдемо до майбуття!

Цьогоріч Україна відзначає День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня, відповідно до  Указу, підписаного Президентом. Ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а ЗСУ міцно стоять на захисті всієї Вільної Європи.

Раніше це свято в нашій країні не мало фіксованої дати, його проводили щороку в третю суботу травня. Тепер наша держава відзначатиме День Європи спільно з Європейським Союзом.

Учасники шкільного євроклубу «Меридіан» Волинського ліцею імені Нестора Літописця, крокуючи в ногу з часом, зібралися на засідання, яке провів президент євроклубу Шовкопляс Максим. Євроклубівці працювали в різних напрямах:

  • переглянули відеоролики про виникнення ЄС;
  • взяли участь у вікторині на кращого знавця історичних фактів заснування ЄС;
  • здійснили віртуальну мандрівку цікавими містами Європи;
  • провели тематичну дискусію проблем сьогодення.

Учителі Волинського ліцею імені Нестора Літописця провели активні перерви для молодших школярів. Діти ознайомилися з історією свята та під час флешмобу продемонстрували єдність, дружні обійми, підтримку, захоплення.

Робота шкільного євроклубу «Меридіан» продовжується, а це означає одне: ліцей передає в спадок новим поколінням пам’ять про минуле задля того, щоб краще розуміти сьогодення та передбачити майбутнє; бути активними, небайдужими, здатними прийти на допомогу та бути гідним членом громадянського суспільства.

Доземний уклін вам, ЗСУ, за те, що бороните кордони України, відстоюєте її інтереси, робите все можливе, щоб нинішнє покоління жило в мирній, заможній, вільній і по-справжньому європейськійкраїні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button