Новини

Відкритий лист колективу Новгород-Сіверського державного ліцею імені К.Д.Ушинського з Вірою, Надією і Любов’ю

Коли береш – наповнюєш руку
Коли даєш – наповнюєш серце

Шановні і рідні сіверяни! Вітання Вам із південної Волині!
Ми разом! Україна єдина! Велика Україна!

     Друзі! Вітаємо Вас із Днем працівників освіти! Свої промінчики любові і поваги, посилає колектив Волинського ліцею імені Нестора Літописця  із Тернопільщини.

     Наш освітній заклад   підтримує та допомагає своїм колегам з усіх регіонів України, які постраждали за час повномасштабного  російського вторгнення в Україну. Допомагаємо внутрішньо переміщеним особам, територіальній обороні, військовим та своїй громаді.

     Війна поцілила в школу…

     Напевно для ворога – українська освіта стала самим головним об’єктом у ганебних  цілях знищення української державності.

     Національна система освіти зазнає катастрофічних втрат у матеріальному і саме головне – людському вимірі…

     Але педагоги – соціально-ініціативні і  відповідальні люди! Діяльність кожного з них направлена на виховання громадянських цінностей,  самодопомогу і взаємодопомогу. Наша ціннісна орієнтація  визначає ставлення до рідного народу,  регіону проживання, до творення власних національних цінностей та патріотизму в рамках рідної культури. За такими критеріями виховуємо відповідальних та активних майбутніх громадян України.

     Напередодні Дня працівників освіти педагоги, учні, батьки  Волинського ліцею імені Нестора Літописця  об’єднались навколо ідеї реалізувати волонтерський проєкт, який цілеспрямовано до Новгород-Сіверського державного ліцею імені К.Д. Ушинського, що на Чернігівщині.

     Нас вразила інформація, яку отримали із ЗМІ. Фото і відеоматеріали, а також коментарі журналістів, директора закладу  Олександра Пшеничного та інших  розкрили нам чорну сторінку війни. Це варварство, злочин ХХІ століття…

     Вбивати освіту – вбивати майбутнє!!!

     А пізніше, ознайомлювались  із історією Вашої освітньої установи, Вашого міста та краю. І знаєте? У нас багато  спільного. Ми теж на шляху реформування галузі, у нас теж давня історія міста, громади…

     Тому було прийняте спільне рішення, у рамках своїх можливостей,  несучи відповідальність за свою Українську державу долучитися до  реалізації  задуманого усім колективом. Адже ми повинні жити заради майбутнього!

Зичимо Вам миру! Все відбудуємо разом!  Тримаймо стрій! Творимо державу Україна! Зустрінемо Перемогу разом!!!

Слава Україні!  Героям слава!

Від колективу Волинського ліцею імені Нестора Літописця
директор Володимир МИШКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button