Новини

Європейський день мов у нашому ліцеї

26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Дійсно, зараз стає все більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.

Феномен володіння іноземними мовами вивчається вже давно. Чому деяким людям так важко дається рідна мова, а інші з легкістю сприймають одразу кілька іноземних? Чи є це результатом напруженої праці або достатньо генетичної схильності?

Звичайно, талант важливий, як і в будь-якій іншій сфері. З іншого боку, ще в XVIII-XIX століттях було модно в суспільстві сказати слівце з французької, німецької або латиною. Знання хоча б однієї іноземної мови вважалося нормою.

В європейських інститутах офіційно рівноправно використовуються наступні мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, датська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійський, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, фінська, французька, чеська , шведська, естонська.

Всі рішення, що приймаються  органами ЄС, перекладаються на всі  мови, і громадяни Європи мають право звертатися та отримувати відповідь на свої запити на будь-якій з офіційних мов.

У Волинському ліцеї імені Нестора Літописця також відзначили День Європейських мов. Учні, члени Євроклубу, взяли активну участь у дійстві. П’ятикласники переглянули цікаву та змістовну презентацію, відповіли на запитання, вирізали, розфарбовували долоньки із зображенням прапорів країн Європейського Союзу. Свято було цікавим, пізнавальним, інтерактивним. Бажаємо всім вивчати  більше іноземні мови та розширювати свої горизонти спілкування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button