Новини

Знання іноземної мови – ключ до успіху в сучасному світі

Вивчення іноземних мов – це прекрасна можливість для дітей розширити своє уявлення про світ, отримати цікаву інформацію про інші країни та познайомитися з  культурою різних народів, а здобуті знання  – це ключ до успіху в сучасному світі, де спілкування іноземними мовами набуває все більшого значення. Інтерес до вивчення мов традиційно великий, бо перефразовуючи відомий вислів, можна сміливо сказати, що той, хто володіє мовами, володіє світом.

Під час декади іноземних мов у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця з 30 січня по 10 лютого проведено низку навчально-пізнавальних заходів, де був задіяний творчий потенціал як учнів, так і вчителів англійської та німецької мови.

Під керівництвом В.М. Мишко відбувся  виховний захід «Tea-Drinking  Party», який підготували дев’ятикласники. Ліцеїсти  ознайомили присутніх із традиціями та звичаями культури чаювання в Англії. Під час свята вони  розповіли про походження чаю, його особливі смакові та видові якості, секрети заварювання. Наприкінці заходу присутні  насолоджувалися чудовим напоєм бадьорості та смаколиками.

Учні 6-А класу активно взяли участь у брейн-ринзі «Знання – сила», організованого вчителем німецької мови В.П. Карнаухом. Діти виконували цікаві завдання, отримали масу задоволення від заходу та збагатили  свої знання з даного предмету.

З метою посилення пізнавальної активності, збагачення новими знаннями, розвитку комунікативних умінь та навичок, поглиблення лінгвокраїнознавчої компетенції – вчителем німецької мови Л.П. Бречко проведено заходи у формі ігрової діяльності, адже гра робить навчання набагато цікавішим, а подорож у вивчення мови – більш захопливою. Учні 2-х класів побували «In der Tierwelt»,  3-го класу, вивчали, граючись «Die Jahreszeiten», а одинадцятикласники із захопленням складали тематично-країнознавчі пазли та віртуально мандрували Німеччиною.

Для учнів 6-А класу Скакальська О.В. підготувала брейн-ринг “Do You Know?” Дві команди брали активну участь у вікторині, виконували креативні завдання, що дало їм можливість збагатити знання з англійської мови та розширити свій кругозір.

Для учнів 5-А класу Скакальською О.В. було проведено інтелектуальне шоу “We Love and Learn English”. Діти з цікавістю виконували усі поставлені перед ними завдання та прикладали усі зусилля, щоб перемогти у конкурсі. В ході гри школярі співпрацювалии в командах для досягнення спільної мети, були конкурентоспроможними та впевненими у своїх силах та знаннях.

Скакальська О.В. для учнів 1-Б класу провела конкурс малюнків «Моя улюблена англійська літера». Всі діти мали змогу показати свої художньо-естетичні здібності та знання вивчених букв. Діти не лише творчо зображували улюблену літеру, а й називали слова, які містять її, а також співали пісні та переглянули мультфільм англійською мовою.

Т.Я. Валігура провела виховний захід для учнів 1-го класу, на якому діти   приготували піцу по англійськи, вивчили нові слова та познайомилися з різними традиціями. Учні 2-их класів прийняли участь у конкурсі-перегонах, де змагалися за звання «Найкращого знавця англійської мови» і демонстрували свої знання, вміння та здібності. П’ятикласники  потрапили на вікторину «Таємничий острів знань», у якій поділилися один з одним знаннями про традиції Великобританій та виготовили їстівні валентинки до свята.

Дуже жваво та креативно пройшла інтелектуально-розважальна гра «In the world of English» у 4-Б класі під керівництвом Ю.В. Нагребельної. Через перегляд відеороликів, конкурсів, вікторин, музики діти занурилися в мовну атмосферу.

Із учнями 6-В класу була проведена географічна вікторина «Country Quiz Challenge». Під час віртуальної подорожі до країн та столиць світу діти показали себе ерудованими знавцями англомовних країн.

Декада іноземної мови дозволила активізувати діяльність ліцеїстів, стимулювати їх подальшу роботу, придбати нові та вдосконалювати вже набуті навички. Цей період став цікавим епізодом ліцейного життя, який відобразився у фотомиттєвостях. У наступному мирному році ми повернемося з новими ідеями та перемогою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button