9 лютого – Міжнародний день піци
Міжнародний день піци відзначається кожного року 9 лютого.
Піца – це одна з найпоширеніших страв у світі, її полюбляють їсти дорослі і діти. Безліч рецептів тіста і різноманітність начинки зроблять звабливим навіть звичайний стіл.
Піца вважається стравою італійської кухні. У 1889 році неаполітанський пекар Рафаелле Еспозіто створив прообраз сьогоднішньої піци. Знаменитий шеф-кухар приготував її, використовуючи томати, базилік та сир, забарвлення яких створило схожість із італійським прапором. Це змусило королеву Маргариту визнати піцу.
Хоча, в Давній Греції і Римі готували плоский хліб з оливками, травами й олією, а перські воїни випікали на власних щитах коржі зі спеціями, фініками й сиром. На сьогоднішній день існує безліч рецептів приготування піци, враховуючи смаки найвибагливіших гурманів.
Учні 4-Б класу ознайомилися з історією приготування піци, з її різноманітними рецептами, провели вікторину, ознайомилися з професією піцайоло. Тепер всі знають, що піцайоло – це людина, яка готує майстерно піцу, тісто випікає в справжній печі на дровах.
Діти спробували приготувати піцу, працюючи в малих групах. А потім дружньо ласували і отримали позитивні емоції.