Новини

Обласний активний форум «Здорова Україна – Здорова громада – Фізична культура в Новій українській школі»

Головне завдання фізичної культури – прищепити любов до спорту та сформувати звичку до регулярної фізичної активності, здорового способу життя.

15-16 березня в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна» за участю Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета відбувся обласний активний форум «Здорова Україна – Здорова громада – Фізична культура в Новій українській школі» на базі Скориківської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №28.

Валентина Гарас, учителька фізичної культури Волинського ліцею імені Нестора Літописця, була активним учасником форуму.

За участю педагогів Тернопільщини та представників спортивних федерацій на заході розглянули основні етапи щодо реалізації Концепції розвитку щоденного шкільного спорту та запровадження нових сучасних уроків фізичної культури в НУШ.

На форумі  презентовано програму «Нова фізична культура». Андрій Боляк, заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, та Галина Коломоєць, начальник відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти»,  провели тренінги «Практична реалізація Державного стандарту базової середньої освіти, модельної навчальної програми в закладах освіти»,  «Модель сучасного уроку» та «Впровадження компетентнісного підходу на уроках фізичної культури».

Представники спортивних федерацій ознайомили зі спортивним інвентарем для НУШ, провели майстер-класи з варіативних модулів модельної навчальної програми: регбі 5, фризбі, петанк, доджбол, гандбол, дитяча легка атлетика.

Реалізація програми «Нова фізична культура» сприятиме впровадженню нових видів спорту на уроках фізкультури та заохотить здобувачів освіти вести активне цікаве життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button